Cercetătorii Pentagonului au dezvoltat un microcip care poate fi introdus sub piele pentru a detecta infecția COVID-19

by | 27 Apr 2021 | Sănătate

Tehnologia a fost dezvoltată de Defense Advanced Research Projects Agency, o unitate top-secret lansată în timpul Războiului Rece, care studiază tehnologiile emergente și modul în care pot fi aplicate pentru a fi utilizate în armată.

“Este un senzor”, a spus dr. Matt Hepburn , medic pentru boli infecțioase și colonel de armată pensionar. „Acea minusculă culoare verde de acolo, o pui sub piele și ceea ce îți spune este că există reacții chimice în corp și că semnalul înseamnă că mâine vei avea simptome.”

Hepburn a spus că microcipul a fost utilizat doar în cadrul Departamentului Apărării și poate detecta o infecție COVID-19 înainte ca o persoană să aibă potențialul de a răspândi boala la alți membri ai serviciului.

Hepburn a comparat microcipul cu o lumină „verifică motorul” de pe o mașină, avertizând utilizatorul cu privire la o infecție pozitivă cu COVID-19 și îndrumându-l să facă un test pentru a confirma rezultatul.

“Putem avea aceste informații în trei până la cinci minute”, a spus Hepburn. „Pe măsură ce trunchiați acel timp, pe măsură ce diagnosticați și tratați, ceea ce faceți este să opriți infecția.”

Oamenii de știință DARPA consideră că tehnologia va fi esențială pentru oprirea focarelor în rândul membrilor serviciului, care sunt adesea obligați să stea împreună în spații strâmte pentru perioade lungi de timp.

Un alt om de știință DARPA, dr. James Crowe, a declarat că unitatea speră în cele din urmă să pătrundă în dezvoltarea vaccinului, spunând că ar putea „începe de la o probă de sânge de la un supraviețuitor … și să vă ofere o injecție de leac în termen de 60 de zile”.

Etichete: COVID-19

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading