Facebook creează o versiune de Instagram pentru copii și asta nu e o veste bună

by | 9 Apr 2021 | Social

Într-un anunț intern, Facebook a anunțat că lucrează la o versiune Instagram sub 13 ani (vârsta minimă în prezent). Această mutare de la Facebook este văzută ca un efort de a-și comercializa produsele către generația viitoare de utilizatori de internet. Anunțul vine în lumina postării vicepreședintelui produsului Instagram, Vishal Shah, pe un forum de mesaje intern pentru angajați.

Deși așa-numitul proiect Instagram pentru copii se crede că se află în stadii foarte timpurii, se pune întrebarea: cum adolescenții mai mari care deja suferă de depresie și anxietate pe rețelele de socializare, ce impact va avea expunerea pe rețelele sociale a copiilor?

Efecte îngrijorătoare

Criticii rețelelor de socializare sunt preocupați de confidențialitatea copiilor și impactul utilizării acesteia poate avea asupra bunăstării lor social-emoționale.

Studiile au arătat că utilizarea rețelelor sociale declanșează eliberarea de dopamină. Aceasta este aceeași substanță chimică eliberată atunci când oamenii fac exerciții fizice, mănâncă ciocolată, consumă droguri, pariază etc.

Într-adevăr, primul studiu pe termen lung privind utilizarea rețelelor sociale de la Universitatea Brigham Young a demonstrat că utilizarea rețelelor sociale a crescut constant de la vârsta de 13 ani și a fost mai dăunătoare fetelor tinere. „Ceva în legătură cu acest model specific de utilizare a rețelelor sociale este deosebit de dăunător pentru fetele tinere”, a remarcat profesorul BYU, Sarah Coyne, autorul principal al studiului.

  • 91% dintre tinerii între 16-24 ani folosesc internetul pentru prezența în social media
  • Ratele de anxietate și depresie au crescut cu 70% în ultimii 25 ani
  • Rețelele sociale sunt corelate cu rate crescute de anxietate, depresie și somn deficitar

Potrivit unui studiu al unui grup britanic anti-bullying, Ditch the Label, cea mai mare parte a experienței copiilor de cyberbullying are loc pe Instagram.

Pentru cei care s-au confruntat cu hărțuirea online, 42 la sută au raportat că au fost hărțuiți pe Instagram, 37 la sută au raportat că au fost hărțuiți pe Facebook și 31 la sută au fost hărțuiți pe Snapchat.

În consecință, devine din ce în ce mai important ca părinții să fie conștienți de modul în care copiii folosesc Instagram pentru a-i hărțui, intimida și umili pe ceilalți.

Iată primele opt moduri în care adolescenții folosesc Instagram pentru a-i intimida pe alții

    • Postarea de fotografii rău intenționate sau jenante
    • Asocierea numelui unui copil cu o fotograjie jignitoare
    • Postarea unor observații crude sub o fotografie
    • Victima poate fi hărțuită și umilită fără să știe prin funcția de etichetare
    • Adăugarea unui hashtag (#) negativ sub o fotografie
    • Crearea unui cont fals și defăimător
    • Postarea capturilor de ecran ale mesajelor text private
    • Realizarea și postarea capturilor de ecran jenante folosind FaceTime

Aplicația Instagram orientată către copiii mai mici este încă în curs de dezvoltare. În prezent, nu există o dată de lansare definitivă dar îndrăznim să sperăm ca nici nu exista dacă mai multe asociații pentru copii dar și părinți vor transmite Facebook mesaje în acest sens.

Etichete: Facebook

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading