Mai puneți o haină pe voi. Consumul de gaze se va reduce cu 30%

by | 4 Jul 2022 | Economie

Agenția Internațională pentru Energie avertizează cu privire la o înghețare completă a aprovizionării cu gaz de către Rusia și face apel la europeni să-și limiteze semnificativ consumul de gaze. Ca de obicei, nu se spune că populația e afectată nu doar direct ci și indirectci pentru că industria europeană este total dependentă de gaze. O oprire a gazului înseamnă sfârșitul complet și permanent al economiei europene deci viața noastră, a europenilor e complet distrusă.

După cum spune Agenția Internațională pentru Energie (IEA), europenii ar trebui să-și reducă consumul de gaze cu până la 30% până cel târziu în primul trimestru al anului viitor. Acest lucru este destinat să pregătească o oprire completă a livrărilor de către Rusia, ceea ce nu poate fi exclus. La urma urmei, conflictul dintre Occidentul condus de SUA și Moscova s-a întețit de la invazia rusă a Ucrainei, iar Kremlinul este puțin probabil să se ferească să întrerupă complet gazul către europeni dacă sancțiunile occidentale escaladează în continuare.

Directorul AIE, Fatih Birol, a declarat de curând că „o întrerupere completă a aprovizionării cu gaze rusești către Europa ar putea lăsa stocarea mult sub medie înainte de iarnă, lăsând UE într-o poziție foarte vulnerabilă”. El a declarat: „În contextul actual, nu aș exclude o întrerupere completă a exporturilor de gaze din Rusia către Europa”.

Până la 1 noiembrie, depozitele de gaze din Uniunea Europeană ar trebui să fie pline în proporție de 90%. Cu toate acestea, o oprire completă a livrăriidin Rusia ar reduce semnificativ această cifră, ducând la o nouă creștere a prețurilor la gaze naturale, care s-au triplat deja față de anul trecut, relatează Bloomberg.

Săptămâna trecută, oficialii germani au avertizat că țara riscă să fie nevoită să raționeze consumul de gaze, ceea ce ar avea un impact devastator asupra economiei. Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a declarat că țara a intrat în „al doilea nivel de alertă” al planului său de urgență pentru gaz. „Chiar dacă nu simțim încă, suntem în mijlocul unei crize a gazelor. De acum înainte, gazul este o marfă rară”, a spus Habeck într-un comunicat, după cum a raportat Fortune.

În timp ce minele se închid în alte țări, Germania se întoarce la centralele pe cărbune

Ceea ce Habeck nu spune, însă, este că ne-am pus singuri în această poziție, cu toate sancțiunile și ostilitățile în curs împotriva Rusiei. Desigur că există dependență de gazele naturale rusești, dar europenii au câștigat și un anumit avantaj competitiv pentru industria autohtonă datorită prețurilor bune la gazele naturale. Aceasta este acum istorie datorită atitudinii ideologice a politicienilor de top ai Europei.

În lunile și anii următori, tot mai multe companii industriale se vor muta în țări în care aprovizionarea cu energie este stabilă și, în consecință, ieftină. Acestea nu sunt perspective bune pentru cetățenii din Europa.

Ultimele știri

Greșeli majore în războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina este consecința unei serii de erori strategice și de evaluare făcute de toate părțile aflate în conflict. În mod cert, dacă măcar o parte dintre aceste erori ar fi fost evitate,...

Loading



Cele mai citite

   Articole populare


Te-ar putea interesa

Loading


Loading